SCRIBE

Vad är SCRIBE?

SCRIBE är ett nytt distribuerat object-lager som är under utveckling. SCRIBE är från grunden byggt för att enkelt anslutas till en Hypervisor (I fallet Scale HC3: KVM). Förutom att ta bort onödiga och resurskrävande lager från traditionella lagringsprotokoll, virtualiserade lagringsskikt och lager kopplade till POSIX filsystem så skapar SCRIBE förutsättningar för många nya och intressanta funktioner och därmed användningsområden för Scale HC3 plattformen.

På vilket sätt kommer SCRIBE att förändra Scale HC3?

Precis som med andra delar som samverkar ”under huven” på Scale så kommer inte SCRIBE att förändra så mycket av det som Scale-administratören kommer i kontakt med via Scale’s grafiska gränssnitt.

Scale HC3 kommer fortsatt att vara en arkitektur som smälter samman och förenklar server/virtualisering/lagring och presenterar detta som en enda enhet. SCRIBE kommer däremot att skapa förutsättningar för helt ny funktionalitet vilken kommer att annonseras närmare lanseringen av den version av Scale HC3 som baseras på SCRIBE. För mer information om detaljer kring detta håll koll på nyheter och annonseringar vid http://www.scale.se. (SCALE.SE öppnas för allmänheten under hösten 2013)

Är ordet SCRIBE en förkortning för någonting?

SCRIBE står för Scale Computing Reliable Independent Block Engine och är en del av det projekt som representerar teknologin.

När kommer Scale Computing att lansera första versionen av SCRIBE?

SCRIBE ligger för närvarande i BETA och utvärderas av ett antal kunder och partners och kommer att inträda i GA (General Availability) inom ett par releaser från nu. Vid VMworld (26AUG13) gav Scale Computing speciellt inbjudna branshfolk en chans och möjlighet att se och känna på en tidig utgåva.